Om Amrit strik

Amrit strik er en hyggelig butik i udkanten af Valby, hvor tiden går lidt i stå, mens du kigger på lækkert garn eller sætter dig med en kop kaffe og strikker. Udover daglig strikkehygge holder jeg også strikkeaftener og kurser, som du kan se her.

Amrit strik er baseret på 5 nøje udvalgte kerneværdier:

1. Bæredygtighed
Garnproducenterne tager hensyn til klima og dyrevelfærd. Fx anvendes der sol- eller vindenergi, og dyrene lever under naturlige forhold og uden nogen form for vanrøgt. Der udvises social ansvarlighed over for ansattes vilkår. Fx via ordentlige arbejdsvilkår og støtte til lokalsamfundet, skoler, sundhedsvæsen og velgørenhed. Butikken er så vidt muligt indrettet med genbrugsfund.

2. Kvalitet
Garnet skal kunne holde i mange år, både af hensyn til miljøet og vores håndarbejde. Derfor er det vigtigt, at det er af høj kvalitet.

3. Inklusion
Alle skal kunne være med. God kvalitet betyder ikke automatisk dyrt garn. Her er garn til enhver pengepung, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten. Vi går desuden ind for størrelsesinklusion og ønsker ikke at sælge opskrifter, som ikke er størrelsesinkluderende. Mangfoldighed er en styrke og det internationale strikkemiljø har især fokus på at styrke og fremhæve producenter, designere og håndfarvere med minoritetsbaggrund. Det støtter vi ved at bruge især danske kvindelige producenter og håndfarvere og “small makers”.

4. Aktualitet
Her har vi fingeren på strikkepulsen, ift. hvad der rører sig blandt strikkere og i branchen. Blandt andet via de danske strikke-YouTube’ere, KAL’er, festivaler, instagram m.m. Vi ønsker at være med, hvor det sker og har blandt andet samarbejder med danske YouTubere og arrangerer pop up-shops i butikken.

5. Nærvær
En god og rar betjening og en “lokal” følelse med et sønderjysk islæt. Vi sætter tempoet ned og skaber tid til en snak og en strikkestund.